fbpx
 

GUATEMALA: Ένας καφές σκέτο ηφαίστειο     Η παραγωγή καφέ στη Γουατεμάλα ξεκίνησε στα μέσα του 1800 με την ανάπτυξη μικρών φυτειών. Με τις σημαντικές ξένες επενδύσεις που έγιναν εκείνη την εποχή, η βιομηχανία του καφέ άνθισε και η Γουατεμάλα βρέθηκε να είναι η  μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στην...

Καφές και Υγεία: Τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας Ο καφές θεωρείτε το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωταθλητές στην κατανάλωση καφέ. Γεγονός που δεν μας κάνει εντύπωση, αφού ο καφές είναι για εμάς μια καθημερινή και αγαπημένη συνήθεια. Τα τελευταία...

Ο Αιθιοπία Yirgacheffe έχει αξιολογηθεί ως ένας από τους πιο υψηλής ποιότητας Arabica στον κόσμο. Ο συγκεκριμένος καφές προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό προφίλ. Οι νότες λουλουδιών με κρεμώδες και ελαφρύ σώμα δένουν εξαιρετικά με το περγαμόντο και το βερύκοκο προσφέροντας μια γλυκιά οξύτητα και μια μεταξένια αίσθηση που θα σας συναρπάσει. Πρόκειται για έναν πικάντικο και ευωδιαστό καφέ.  
Υψόμετρο| 1700-2,200 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επεξεργασία| Washed, Sun-dried| Περίοδος Συγκομιδής| Οκτώβρης - Δεκέμβρης Γευστικό Προφίλ: Γλυκιά γεύση με ένα βελούδινο σώμα πικάντικο και φρουτώδες άρωμα. Θεωρείτε ένα από τα υψηλότερης ποιότητας Arabica στον κόσμο.
   

Κριτική: Λεπτές γεύσης

  Ο καφές Yirgacheffee καλλιεργείτε σε υψόμετρα από 1.000 έως σε 2.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Θεωρείτε (δικαίως) ο καλύτερος καλλιεργημένος καφές στην Νότια Αιθιοπία, μια εξωτική περιοχή καλλιέργειας καφέ, γνωστή για τους εκλεκτούς της κόκκους. Αυτά τα υψόμετρα πληρούν τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια της ποικιλίας Ethiopian Yirgacheffe, καθώς το φυτό μεγαλώνει  αργά λόγο του υψομέτρου, δίνοντας έτσι επιπλέον χρόνο για το δέντρο να μεταφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον κόκκο του καφέ, ώστε να αναπτύξει τις ιδιαίτερες και μοναδικές γεύσεις.    Η Yirgacheffe εμφανίζει μια φωτεινή οξύτητα σε συνδυασμό με έντονες, καθαρές γεύσεις και μια πολυπλοκότητα από floral νότες στο άρωμα, μερικές φορές με μια υποψία φρυγανισμένης καρύδας. Οι ειδικοί του cupping αναφέρουν συχνά ότι η επίγευση είναι ζωηρή και ο καφές μπορεί να εμφανίσει αποχρώσεις του μούρου ή του κρασιού.   

Ethiopian Yirgacheffe and Roasting

  Το μέτριο ψήσιμο είναι αυτό που ταιριάζει στους κόκκους του Yirgacheffe. Το medium ψήσιμο επιτρέπει στις λεπτές ιδιότητες, της συγκεκριμένης ποικιλίας, να λάμψουν και ενισχύει τη φωτεινή οξύτητα του καφέ.  Ένα medium- Dark ή Dark ψήσιμο μπορεί να εφαρμοστεί για αυτούς που προτιμούν τον καφέ τους λίγο πιο βαρύ και γλυκό. Πρέπει να λάβετε όμως υπόψιν ότι, ένα dark ψήσιμο στον συγκεκριμένο καφέ, τον κάνει να χάσει μερικές από τις ιδιότητες του, οι οποίες τον κατατάσσουν στους καλύτερους καφέδες Arabica στον κόσμο.  

Το Cupping είναι μια τεχνική αξιολόγησης του καφέ, όσον αφορά τις πτυχές του καφέ που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας.   Το Cupping δεν εξασκείτε μόνο από επαγγελματίες γευσιγνώστες αλλά και από ιδιοκτήτες φάρμας καφέ, roasters, barista.  Μέσω τις τεχνικής του Cupping αξιολογούνται, η γεύση του καφέ, η...

Cafe Racer Renegade Εμπνευσμένη από τις Ιταλικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, η Cafe Racer της Sanremo είναι μια εντυπωσιακή μηχανή καφέ. Αποπνέει την επαναστατική στάση των μοτοσικλετιστών του 50′, με την σαφή ιταλική κληρονομιά της Sanremo και την πρωτοποριακή τεχνική μηχανική. Η Cafe Racer είναι εύκολη στην χρήση,...

Καφές Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να λειτουργήσουν πριν απολαύσουν το πρωινό καφέ τους. Μπορεί να έχετε ξεχωρίσει την καφεΐνη ως πηγή δύναμής, αλλά πόσα γνωρίζετε πραγματικά για τον καφέ; Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε 5 ενδιαφέροντα στοιχεία για το αγαπημένο σας ρόφημα   Ένας βοσκός από την Αιθιοπία ανακάλυψε τον...

Όλοι γνωρίζουμε τον Cappuccino και οι περισσότεροι τον ασπαζόμαστε τις κρύες μέρες του Χειμώνα. Ο Cappuccino είναι ένας καφές ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα σε μορφή αφρού. Η λέξη «Capuchin» σημαίνει κυριολεκτικά καπάκι ή κουκούλα στα ιταλικά. Το όνομα του αντιπροσωπεύει την...

Roasting Type Γιατί είναι τόσο σημαντική η διαδικασία του ψησίματος;   Η διαδικασία του ψησίματος του καφέ η αλλιώς καβούρντισμα είναι ίσως το πιο καθοριστικό στάδιο στην επεξεργασία του καφέ. Το καβούρντισμα βάσει ικανοτήτων είναι μία τέχνη που βασίζεται σε πολύχρονη εμπειρία και εξαιρετική διαίσθηση. Είναι σημαντικό να αναφερθεί...

Η IL TOTO Coffee passion συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο Athens Coffee Festival 2019. Το αποτέλεσμα; Πολλά χαμόγελα, Πολύς καφές, πολύ αγάπη! Όλα πολύ στο φετινό φεστιβάλ. Μεθυστικά αρώματα και specialty καφές! Ας κάνουμε όμως μια μικρή αναδρομή στο περσινό Coffee Festival. Η Κυρία Μαρία Σερετάκη, αρχισυντάκτρια στο...

Μονοποικιλιακός ορίζεται ο καφές ο οποίος προέρχεται από μια συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη. Οι Single Origin καφέδες εκφράζουν αυτούσιο τον χαρακτήρα και το terroir του τόπου τους . Ένας Single Origin καφές απο την Βραζιλία θα πρέπει να προσφέρει την σοκολατένια επίγευση για την οποία είναι...