Μονοποικιλιακός ορίζεται ο καφές ο οποίος προέρχεται από μια συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη. Οι Single Origin καφέδες εκφράζουν αυτούσιο τον χαρακτήρα και το terroir του τόπου τους . Ένας Single Origin καφές απο την Βραζιλία θα πρέπει να προσφέρει την σοκολατένια επίγευση για την οποία είναι γνωστή η χώρα, ένας από την Costa Rica την λουλουδάτη ελαφράδα και οξύτητα και ένας από την Αιθιοπία το γεμάτο σώμα και την οινώδη αίσθηση.  Τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του μονοποικιλιακού καφέ ποικίλουν ανάλογα το υψόμετρο, τον τρόπο επεξεργασίας, τον τρόπο διαλογής και φυσικά τον τρόπο καβουρντίσματος!

 

Στα εργαστήρια της IL TOTO η διαδικασία του καβουρντίσματος έχει μετατραπεί σε ιεροτελεστία. Η διαδικασία πραγματοποιείτε έτσι ώστε να αναδειχθούν σωστά όλα τα μοναδικά αρώματα και η ιδιαίτερη γεύση της κάθε ποικιλίας. 

 

Πάμε να γνωρίσουμε τους μονοποικιλιακούς μας:

 

Aithiopia Guji 

Ο καφές Cuji προέρχεται από την φυτεία Dambi Uddo στο άγριο δάσος Shakiso της περιοχής Cuji. Πρόκειται για έναν 100% Specialty Arabica καφέ και η συγκομιδή του γίνεται σε μικρές φάρμες από τοπικούς μικροκαλλιεργητές.

 

Υψόμετρο| 1700-1800μ.

Επεξεργασία |Natural|

Γευστικό Προφίλ:  Νότες λουλουδιών, με αρώματα από Γιασεμί και βερίκοκο. Μαλακό σώμα, δροσιστική οξύτητα και επίγευση  γλυκιάς σοκολάτας γάλακτος.

 

Aithiopia Sidamo

O καφές “Ethiopia Sidamo” όπως οι περισσότεροι αφρικανικοί καφέδες χαρακτηρίζεται από μικρό και γκριζωπό καρπό αλλά από βαθειά σαν σοκολατένια γεύση και γεμάτο χρώματα άρωμα.

 

Υψόμετρο| 1500-2220 μ.

Επεξεργασία |Fully washed|

Γευστικό προφίλ: Πλούσιο σώμα, γευστικές νότες εσπεριδοειδών. Ισορροπημένο, απαλό, μαλακό σώμα. Λεπτό, καθαρό τελείωμα.

 

Aithiopia Yirgacheffe

Θεωρείτε ένα από τα υψηλότερης ποιότητας Arabica στον κόσμο. Ο συγκεκριμένος καφές προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό προφίλ. Οι νότες λουλουδιών με κρεμώδες σώμα δένουν εξαιρετικά με το περγαμόντο και το βερίκοκο προσφέροντας μια γλυκιά οξύτητα και μια μεταξένια αίσθηση που θα σας συναρπάσει.

 

Υψόμετρο| 1700-2,200 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επεξεργασία |Washed, Sun-dried|

Γευστικό Προφίλ: Γλυκιά γεύση με ένα βελούδινο σώμα πικάντικο και φρουτώδες άρωμα. Θεωρείτε ένα από τα υψηλότερης ποιότητας Arabica στον κόσμο.

 

 

Costa Rica

 

Ο καφές της Costa Rica έχει ιδιαίτερη φήμη σε όλο τον κόσμο, λόγω της προσοχής καπτυσμένη συνοχή καφέ. Η καθαρή, ομαλή με οξύτητα κακάο γεύση, αποπνέει μια αίσθηση αρώματος φουντουκιού και καρυδιού.ι του πάθους στην καλλιέργειά του. Όσο μεγαλύτερο το υψόμετρο, τόσο σκληρότερο είναι το σπυρί και τόσο υψηλότερη η ποιότητα.  Μια δυναμική και εκλε

 

Υψόμετρο| 1200-1800μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επεξεργασία| Washed/ Drum Dried

Γευστικό Προφίλ| Οι κόκκοι της Costa Rica είναι γνωστοί για το γεμάτο σώμα και την φρουτένια οξύτητα. Αρώματα πεπονιού, καστανής ζάχαρης και βερίκοκου. Απαλό κρεμώδες σώμα και καθαρό τελείωμα.

 

 

El Salvador

ο El Salvador παράγει κάποιους από τους πιο ποιοτικούς και γκουρμέ single-origin Arabica κόκκους.  Η καλλιέργεια της ποικιλίας καφέ Αράμπικα του Ελ Σαλβαδόρ, αποτελούν μαζί με τη ζάχαρη το κορυφαίο γεωργικό προϊόν της χώρας.

 

Υψόμετρο|1450μ.

Επεξεργασία|Washed/Sun-dried

Γευστικό Προφίλ:  Βελούδινο και ισορροπημένο σώμα, μελένια γλυκύτητα, φρουτένια αρώματα, καθαρό τελείωμα.

 

Guatemala

Καλλιεργείται στα πλούσια ηφαιστειογενή χώματα σε σχεδόν τέλειες κλιματολογικές συνθήκες. O Guatemala είναι ένας καφές με ξεκάθαρη, λαμπερή οξύτητα και μεστό σώμα με έντονη γεύση και άρωμα. Εκλεπτυσμένος και ραφιναρισμένος καφές με εξαιρετικούς ισορροπημένους συνδυασμούς.

 

Υψόμετρο|1200-1700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επεξεργασία| Washed/Sun-Dried

Γευστικό προφίλ| Πλούσιο, γεμάτο σώμα με απαλή οξύτητα. Γλυκιά και σοκολατένια γεύση με αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών.

 

Στην IL TOTO θα βρείτε μονοποικιλιακούς καφέδες με μοναδικές γεύσεις και αρώματα που θα σας ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Με αγάπη και πάθος για τον ποιοτικό καφέ, φροντίζουμε ώστε να αναδειχθούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα της κάθε ποικιλίας, μέσω της σωστής επεξεργασίας των κόκκων στα εργαστήρια μας.

-For the Love Of Coffee –

Share: